• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://twitter.com/ummiyekocak
  • https://www.instagram.com/ummiyekocak
  • https://www.youtube.com/channel/UCsDrU2A1Zgg8zdxoMN4ddbA/featured
Kerem Bürsin'den Ümmiye Koçak'a Tebrik Mesajı
   Ünlü oyuncu Kerem Bürsin, Türk kadınının simgelerinden biri olan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu kurucusu Ümmiye Koçak'ı sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla tebrik etti.


Garanti Bankası’nın Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) işbirliğiyle bu yıl 10. kez gerçekleştirdiği Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması sonuçlandı.


10. yıl nedeniyle ilk kez verilen “Jüri Özel Ödülü”ne ise “Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu” projesiyle Ümmiye Koçak layık görüldü.

Ümmiye Koçak, ödül töreninde yaptığı konuşmada bu ödülü bütün Anadolu kadınları adına aldığını söyleyerek herkesin hayallerinin peşinden koşması tavsiyesinde bulundu.

Ünlü İsimlerden Destek

Birçok ünlü isim, Ümmiye Koçak’ı sosyal medyadan yayınladıkları mesajlarla kutluyor.

Bu ünlülerden birisi de ünlü oyuncu Kerem Bürsin. Sosyal medya hesabından Ümmiye Koçak’ın ödül töreninde yaptığı videoyu paylaşan Bürsin, paylaşımının altına, “Canım Ümmiye Teyzem sen bir ilham kaynağısın, örneksin, ve dediğin gibi hayallerinin peşinden koşanın, başaramayacağı şey yok...! #kgy2016” notunu düştü.

Bürsin’in bu paylaşımı 1 saat içinde 60 binin üzerinde beğeni ve 400’e yakın yorum aldı.

Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu

Adana’nın Çelemli Köyü’nde 10 kardeşin 6.sı olarak dünyaya gelen Ümmiye Koçak, her aileden en az 1 kız çocuğunu okutma zorunluluğu sayesinde ilkokula gitme fırsatını buldu.

Sürekli okuyan, üreten, kendini geliştiren ve çevresinde yaşananları gözlemleyen Koçak, 19 yaşında gelin gittiği Mersin Arslanköy’e yanında çeyiz olarak kitaplarını götürdü.

Aslanköy’de çocuk bakıp temizliğe giderek ailesine katkı sağlayan ve komşu kadınlara örnek olan Koçak, 45 yaşında ilk defa izlediği tiyatroda aradığını buldu.

Çevresinde gözlemlediği konulara dikkat çekmek için tiyatro oyunu yazmaya karar veren Koçak, 2001 yılında Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nu kurdu ve büyük çabalarla yazdığı oyunu köyün kadınlarına oynattı.

Kadınların ezber yapabilmesi için onlara okuma yazma öğretti. Oyunuyla köyün erkeklerine ayna tutan Koçak, kadınların takdir edilmesini ve saygı görmesini sağladı.

Daha çok kişiye ulaşabilmek amacıyla, 2005 yılında kadına karşı şiddet sorununu anlatan “Yün Bebek” filmini yazdı ve yönetti.

49. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde galası yapılan film, Ümmiye Koçak’a New York Avrasya Film Festivali’nde “Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı” ödülünü kazandırdı.

Bugüne kadar 11 tiyatro oyunu yazan Koçak, Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu ile yaklaşık kez sahneye çıktı, oyunlarını Türkiye’nin dört bir yanında 30 bine yakın kişi izledi.

  
2389 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam49
Toplam Ziyaret508291
Etkinlik Takvimi